dilluns, 12 de febrer del 2024

OBJECTIU MONTSERRAT: ETAPA 6

Dues setmanes després de fer l'etapa 5, i aprofitant un dilluns de festa per l'inefable Carnestoltes, tanquem el cercle de l'objectiu Montserrat completant la sisena i última etapa, la que ens porta des de l'Aeri fins el Monestir de Montserrat, punt final del recorregut. Aquest tram ha tingut una diferència important respecte els anteriors (bé, unes quantes, però aquesta és significativa). L'etapa no l'he feta sol, sinó que el MEC ha caminat al meu costat per pròpia iniciativa.
Es tracta d'un camí que no té molta pèrdua, muntanya amunt, perfectament senyalitzat, no pas com l'etapa anterior. Un cop passat l'Aeri i e pont, un parell de minuts per la vora de la carretera i un cop creuada, cap a amunt. És l'etapa més curta en distància (uns 3km i mig), però quina etapa. Tot pujada, tota l'estona. Hi ha algun moment en què vas pla i fins i tot baixada curta, però el 95% del recorregut és pujada. Les cames ho noten, els pulmons també. El més fotut és que, un cop cansat, comencen les escales. Metres i metres de trams d'escales que et posen a prova els quàdriceps i tots els músculs implicats en aquest moviment. Tota l'estona del camí només pensava una cosa: Com podré fer aquesta pujada quan vingui amb els 50 km caminat s ales cames el proper juny. Em fa basarda i pànic pensar-hi, així que miraré de seguir el pla i fer mètode Simeone, partit a partit.
Ens hi hem posat a les 11'30h i a les 13h ja érem dalt. Cada mitja hora hem parat prop de deu minuts. El temps total de caminar ha estat d'una hora i dotze minuts. cal tenir en compte que els he fet a un ritme força lent, cansat, per tal de semblar el més real possible. No m'ha costat massa, perquè realment anava amb la llengua fora. Potser al juny seran dues hores ben bones enlloc del temps d'avui.
Si sumen els temps només de caminar dels trams 1 i 2 (3h35m), trams 3 i 4 (3h15m) i tram 5 (1h55m), estem parlant de la "friolera" de 10 hores seguides. Podríem fer un càlcul aproximat de 12 hores, més el cansament... Total, que si la idea seria sortir a les 5 del matí, és factible pensar que a les 19h arribi a dalt com a molt tard, no? 
Bé, content de tenir fets ja tots els trams (ja he fet Barcelona-Montserrat caminant per parts, oi?), satisfet de les vistes (un dia molt clar, es veia fins el mar, és a dir, ben bé tot el camí que he de fer... mirar foto). I ara què? Doncs tenim mínim 3 etapes, màxim 5. Les tres mínimes serien: 5 i 6 (d'Olesa fins el Monestir) - 2, 3 i 4 (de Sant Cugat a Olesa) - 3, 4 i 5 (de Les Fonts a l'Aeri). Xim-pum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada