dissabte, 7 de setembre del 2013

EN PEU DE GUERRA

La comunitat educativa de les Illes Balears està en peu de guerra. El govern del senyor Bauzá va crear un decret (TIL = Tractament integrat de les llengües) per assegurar-se (a la seva manera) que els nens i nenes de ses illes aprenien tres llengües. Evidentment, hi ha una de les tres que, coses de la vida, perd tirada i es veu arraconada i menyspreada per les altres dues (sobretot una d'elles).
Sí, és clar; un cop més el català és atacat de manera vil i despietada pels nacionalistes espanyols, aquests que tant parlen de respecte per les llengües. Disfressen la seva idea del monolingüisme darrere de l'imaginari del trilingüisme.
Tres directors d'escola de Maó van decidir que no acatarien aquest decret, i la resposta va ser contundent: suspensió de sou i feina. A partir d'aquí, queixes, concentracions, manifestacions... fins que un tribunal va trobar una escletxa per on anul·lar el TIL. La felicitat va durar poc. En poques hores, el govern balear va impulsar un nou decret que anul·lava aquesta sentència i tirar endavant el TIL.
Ara, hi ha convocada vaga indefinida a les escoles balears a partir del 16 de setembre. Una vaga aprovada pel 95% dels assistents a l'assemblea!! Bona manera de començar el curs! Si fóssim un país normal, ara esperaríem que l'escola del Principat fes algun acte, concentració, en suport de les escoles illenques. Però en el fons, aquí costa que la gent deixi de mirar-se el melic per coses que passen a uns quants quilòmetres de distància, si no hi ha un suport mediàtic i de la totalitat de la població. Encara costa que les minories aixequin la veu quan ve el llop!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada