dimarts, 3 de setembre del 2013

LA CÚPULA

Ahir es va estrenar la sèrie "La cúpula", basada en un llibre de l'Stephen King, de "només" 1130 pàgines!! En la línia de les novel·les del senyor King, té un punt de partida molt interessant, quan de cop i volta, al voltant d'un poble hi apareix una cúpula que els incomunica de la resta del món. A partir d'aquí, com reaccionen els habitants d'aquella població, amb els problemes que ja arrossegaven d'antuvi, de les realcions entre ells, etc.
Personalment, penso que té una bona premisa, però que es perd en molts detalls irrellevants. Segurament, la història, si fos més curta i estigués més condensat el realment interessant la faria molt millor. Se li podria treure molt més suc sense perdre's en històries paral·leles. Tot i així, és recomanable.
També en una altra novel·la, "La boira", posa sobre la taula el fet de com reaccionen un grup de persones davant d'un fet il·lògic, que els posa entre l'espasa i la paret. El què se'n diria, un experiment sociològic; però dels de veritat, no com els de Telecinco... I és que més d'una vegada hi he pensat. En una comunitat amb molt bon rotllo, en el moment en què hi hagués una tragèdia, una catàstrofe, que posés les persones al límit, les reaccions segurament serien poc humanes, seria una cosa semblat al caos. Tot i que per sort, dins la bogeria, sempre hi ha algú que vol posar ordre i té actitus més cíviques i solidàries.
Sobre la sèrie en qüestió, veurem com evoluciona. D'entrada, ja té algunes diferències amb la història original, però clar, és el què tenen les adaptacions a la televisió o cinema...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada