dissabte, 20 de febrer del 2016

EDUCAR MILLOR: ONZE CONVERSES PER ACOMPANYAR FAMÍLIES I MESTRES

Pels què estem enganxat al diara ARA, i sobretot a l'Ara Criatures, el suplement d'educació que cada dissabte ens "regalen", estem més que acostumats a llegir, rellegir i reflexionar sobre mil i un temes relacionats amb els infants, ja sigui des de la vessant de pares, mestres o qualsevol altre punt.
Per aquest motiu, quan en Carles Capdevila va decidir reunir onze entrevistes-converses amb diferents referents educatius, tot i ja haver-les llegides en el seu dia al diari, no vaig dubtar en aconseguir-lo per tal de tenir-les totes juntes i poder reviure-ho i utilitzar algunes de les frases que apareixen en els debats que tenim a l'escola.
Tot i l'advertència, és bo recordar que algunes de les idees que hi apareixen, al ser formulades per persones diferents, es contradiuen, perquè tothom parla des de la seva experiència, i no tots els què apareixen al llibre tenen la mateixa opinió sobre tot el relatiu a l'educació dels nens i nenes. Això és un dels punts més bons, ja que no t'encaminen cap a una determinada direcció, sinó que et fan entrar en debat intern i cal que et facis la teva pròpia opinió al respecte.
Per altra banda, cal parlar de com s'ha posat de moda en Carles Capdevila darrerament! Altra vegada, dir que pels inquiets en temes educatius, ja fa força anys que el tenim com a periodista implicat amb l'educació, i per tant, li agraïm que l'hagi posat de portada tantes i tantes vegades en els mitjans de comunicació. Tant de bo tots els periodistes fessin el mateix. Quan la societat s'adoni de la importància que té l'escola i l'educació dels nens a les llars, potser llavors podrem començar a canviar.
Total que a en Carles ja el coneixia, i havia tingut la sort de sentir la seva conferència en tres moments diferents. Per això, en el moment que la van gravar i publicar a les xarxes (en castellà)... ooooh, sorpresa! Ja l'han descobert a les espanyes! I l'han descobert a Catalunya persones que es veu que si no et parlen en castellà no existeixes... Quina llàstima que fins a aquell moment tanta i tanta gent no hagi pogut gaudir de la seva experiència, i sobretot del seu trencament de llança en favors dels educadors.
Així que gràcies Carles per la feina que fas, per la teva senzillesa explicant-te i per tantes i tantes coses. I en moment difícils, molta força i ànims per vèncer la bèstia amb qui estàs lluitant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada