dissabte, 21 de març del 2020

TOLKIEN

No la vaig anar a veure al cinema. quan vaig voler, ja no la feien. Quan en vaig tenir la primera opció a casa, també va volar. Ara, a la tercera va la vençuda, així que aquest cop sí. No diu molt d'un fanàtic de les obres del gran J.R.R. Tolkien, però les coses van com van, i al final, la intenció és el què compta, no? La qüestió és que finalment ja he vist la pel·lícula que explica una mica una bona part de la seva biografia.

La pel·lícula recull les vivències que el van portar a idear amb la seva imaginació una de les històries més importants de la literatura mundial, acompanyada d'un univers mitològic, una llengua, unes races...bé, els seguidors de Tolkien ja saben de què parlo.
Veiem en Tolkien de nen, la seva situació familiar, arribada a l'escola i l'amistat que es forja amb tres nois més, formant la "germandat". Els primers anys a Oxford, notant com el cridaven les lletres. El descobriment de l'amor amb la jove que després es convertí en la seva dona. I és clar, l'experiència traumàtica que suposà la primera guerra mundial.
Tot plegat, ben muntat a la pel·lícula, i pel què sembla força fidel a la realitat, cosa que s'agraeix molt per poder acostar-nos a aquesta figura que va crear un món fantàstic. 
És divertit veure dins la peli diferents passatges que ens fan relacionar amb passatges dels seus llibres. Un dels més interessants, però que és una llicència fictícia dels guionistes és l'aparició d'un jove soldat anomenat Sam que l'acompanya per les trinxeres buscant un amic. És la manera que tenen de retre homenatge a aquest gran personatge de la història del senyor dels anells, Sam Gamyi que acompanya a en Frodo per tot arreu. O quan s'amaga jugant a fet i amagar i veiem l'escena quan surten de la Comarca i els quatre hòbbits s'amaguen d'un espectre de l'anell. O quan comença a explicar una història que serà la llegenda dels arbres dels Valar.
Ha estat doncs, una pel·lícula interessant, allunyada dels blockbusters habituals de distracció, però que m'ha agradat força per la relació que hi tinc des de fa anys amb les seves novel·les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada