dimecres, 9 d’agost del 2023

BARÇA 23-24 MÉS O MENYS

Crec que fa molts anys vaig anar a algun Gamper a veure la presentació i partit (o partits, que abans eren 4 equips en dos dies). Però no ha estat mai un dels clàssics per veure, per dates, per mandres o per motius de preus exorbitants quan van decidir convertir-ho en un espectacle de fira pels turistes i recaptar diners.

Per aquest motiu té cert aire d'excepcionalitat el tornar a viure en directe el trofeu d'estiu de l'equip. La pretemporada ja fa dies que roda, amb el típic i avorrit torneig als USA que t'impedeix veure a una hora decent com comença a rodar la pilota. El fet que la lliga comenci a mitjans d'estiu fa que es juguin tres partits sense tenis clar encara quins són els jugadors de veritat de la temporada. I aquest any no n'és una excepció.

Per ara portem tres incorporacions: l'Iñigo Martínez (un altre central, que sembla portat per enviar definitivament en Kounde al lateral dret), l'Oriol Romeu (que torna per suplir en Busquets), i el més mediàtic, en Gundogan, acabat de fer-se campió d'Europa. Veurem com van, juntament amb els joves del filial que venen forts. Pot ser que vingui algú més, però la veritat, amb els diners que hi ha, si no marxa algú, serà difícil.

Le sortides estan més animades. Apart de les conegudes d'en Busquets i Jordi Alba (que han ant a Miami amb el Messi), Kessié a Aràbia i Dembélé (marededéusenyor) al PSG si no hi ha canvi d'última hora. Una cosa està clara, que no torni.

Com tenim l'equip a cinc dies de començar la lliga? Bueeeeeeenu... una mica amb preocupació sí que es veu, la cosa... Juguen com l'any passat, alguns oments bons, i uns altres de desconnexió i que el rival ens domina. Va passar als tres partits dels USA i al Gamper d'ahir, que va començar força bé, però després l'equip va desaparèixer. No va ser fins els minuts finals, que van entrar els joves i suplents, que la cosa es va animar. Ansu i Ferran es reivindiquen per ser protagonistes (i més marxant l'Ousmane); i els joves, Abde, Lamine i Fermín), van "a tope", i a excepció del primer, els altres dos estan en aquell moment en què desequilibren, però que si els poses a jugar, es cremaran com li va passar a l'Ansu i a tants més, fet que fa que alguns els costi tornar a recuperar.se, i altres no tornen mai més. El millor del partit doncs, els últims deu minuts, amb la remuntada brutal amb tres gols que ens va donar el trofeu.

I Montjuïc, què? Doncs fres, molt fred. La distància amb el camp és molt gran, el públic queda molt lluny dels jugadors, i al ser tan obert, el so es perd molt. Ja tindran feina els de la grada d'animació, si és que hi van, perquè la veritat, han venut molt pocs abonaments. Em sorprèn una mica, perquè a veure, sí, no és el Camp Nou, però tampoc estem parlant de l'Everest. Els socis i sòcies en són molts com per haver venut tant pocs abonaments. això pot provocar que la majoria siguin turistes o cadires buides, cosa que farà que l'ambient sigui fred com el d'ahir. La presentació de l'equip, per cert, un nyap. Poc vistós, poc emotiu, cutre salsitxero... En definitiva, fred com l'estadi i l'ambient. Tindran feina per motivar la gent, o ha de ser al revés? No ho sé, però diumenge, els tres primers punts del campionat. I alerta, que tres punts pot ser la diferència entre ser campions o no, així que, som-hi i no badem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada