dimecres, 30 d’agost del 2023

GUARDIANS DE LA GALÀXIA 3

No volia començar el nou curs o estirant una mica, les classes del dia 6, sense haver passat revista a algunes pel·lícules pendents per veure. Ahir va caure la primera. Tot i les no massa bones crítiques, vaig veure la tercera part de Guardians de la galàxia, que recull les aventures d'una colla d'arreplegats de la factoria Marvel i que amb traça van incorporar en el què s'anomena el MCU de manera interessant i brillant alhora.

És curiós veure com la segona part (després de reveure la primera per recordar-la) va tenir lloc a finals d'agost de 2020, fa justament tres anys. Sembla que el final de les vacances va llogat a aquesta saga de pelis. No ha estat fins ara que he revisitat les escenes post-crèdits d'aquella segona per veure que algunes coses de la tercera hi estan lligades. 

Bé, sigui com sigui, és just dir que aquestes pelis no són res meravellós, però el grupets que formen els guardians és una de les colles més carismàtiques que he vist en molts altres films. Starlord, amb la seva barreja d'intrèpid i gamberro, Gamora, bestial i estranya, Nebula, estranya i bestial; Rocket, esplèndid, Groot (la bomba quan s'enfada), Trax, l'assassí tendre i ximple més graciós, i Mantis, entranyable. Tots junts formen un equip d'allò més flipant i anat de l'olla que acaben convertint-se en icones. Si aquesta tercera part és la darrera de l'equip, serà una llàstima per ells. No tant per les trames, que són històries normals i corrents, ben lligades, és clar, amb aventura, rauxa i humor, però sense massa cosa més. 

La primera va ser força bona (per la sorpresa), la segona va baixar el llistí i la tercera, si no fos per la durada, l'hauria pujat. Però dura massa i en alguns moments tens la sensació de veure massa vegades el mateix. Sembla que es mori en Rocket, però no. Es mor en Trax, però no. també l'StarLord, però tampoc. Abusen una mica d'aquests girs en un mateix film, penso jo. Però sigui com sigui, l'estona veient-la ha estat entretinguda i les escenes humorístiques són d'allò més divertides, principalment protagonitzades pels comentaris d'en Trax. Veurem si Marvel aguanta sense reunir-los de nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada