dilluns, 28 d’agost del 2023

FESTA MAJOR COM LES "D'ANTES"

Que en feia d'anys que no vivíem una festa major com aquesta... I no només parlo pel tema casteller, sinó per totes les hores passades a plaça, condicionades en bona part per la introducció del MEC a la colla. Justament fa un any, gaudíem d'una festa major "normalitzada" després dels dos anys de pandèmia. Allà, com abans, ja participava de les activitats castelleres tradicionals, i amb més o menys sort, gaudíem de bons castells. Aquest any, hi hem afegit les matinades, ajudes a guarnir, torns de barra i punt lila, cercavila del 15 al matí, dinar de colla, lliurament de premis, concerts a plaça fins altres hores de la matinada... ostres, gairebé me n'havia oblidat del què és viure la festa major de Gràcia a plaça amb aquesta intensitat. He pogut gaudir-la, però també m'he adonat que els anys no passen en va, i que el cos ja no aguanta tan bé com abans aquest ritme. Veurem com evoluciona el tema casteller per veure si aquesta ha estat la primera de moltes més després de l'aturada.
A nivell casteller, cal dir que no està sent un any fàcil, però ganes n'hi ha moltes. Tot i això, els castells no han acabat d'arribar del tot per fer-se segures, i el sostre s'ha quedat en el 4 de 8, que és el castell que ja hem estat portant per les places aquest darrer tram de temporada. Esperem que l'assaig ens porti a descarregar tant el dos de set com el tres de vuit aquest setembre, perquè el temps apreta, i són castells que no podem perdre si volem tornar a ser colla gran i folrada. Personalment, estic content. L'assiduïtat en els assaigs s'ha vist recompensat amb diverses posicions importants en alguns castells, destacant l'assaig d'agulla del 3 de 8, fer d'agulla en el carro gros de la diada de Festa major perquè calia un canvi de l'agulla titular, alguns primes laterals de castells de set i és clar, porta-crossa a la soca de les proves del 2 de 8 i del 3 de 9. Després de la primera prova pensava que no podria tornar-ho a fer, però mira, he anat fent. Cal dir però, que a l'últim assaig vaig demanar descansar, perquè tenia dos dits de la mà esquerra que no s'havien recuperat del tot. I pel què fa a l'agulla del 4, ostres... potser feia deu anys que no en feia cap, i ho vaig notar força. A veure si al final hauré d'anar al gimnàs...
Altres temes de festa major podria ser la quantitat de gent, la massificació de turistes per tot arreu, i una cosa que em sap greu, que és no haver vist massa carrers. Ara que vivim més a prop, que hi hem estat gairebé tots els dies i que he estat fora de casa tantes hores, és justament quan n'he vist menys. Bona part de culpa la tenen els horaris (matins inservibles i tardes castelleres), però sigui com sigui, si l'any que ve hi tornem, cal fer la passejada obligada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada