divendres, 4 d’agost del 2023

MUNDIAL DECEBEDOR

Avui comencen els vuitens de final del mundial femení de futbol. Després de dues setmanes amb la fase de grups, crec que a hores d'ara el titular seria decebedor. El futbol femení tenia una nova oportunitat per reivindicar-se, després del ja reconegut mundial de fa 4 anys i l'Eurocopa de l'any passat. Les jugadores tenien a les seves mans la possibilitat d'enlluernar el món amb el seu futbol. Però he de dir que per ara no ho han aprofitat gens. Partits amb pocs gols, empats a zero o solucionats per penals, i cap selecció dominant que deixi a tothom bocabadat amb el seu joc.

Només tres equips han guanyat els tres partits de la primera fase: Suècia, Anglaterra i Japó. Cap però, demostrant res. Anglaterra uns minuts bons com algunes altres, però cap domini espatarrant. Més decepcions que animacions. Els Estats Units, classificades de xurro perquè un xut a l'últim minut va anar al pal. França guanyant també als darrers minuts. Ecspanya es classifica tot i fer el ridícul contra Japó 4 a 0, Noruega fregant de nou el ridícula de l'Eurocopa, amb jugadores rebel·lant-se contra l'entrenadora (em sona), però s'han refet, ja veurem fins quan. Suïssa es classifica havent empatat a zero dos dels tres partits. Dinamarca, amb una Harder que no demostra res de res. Holanda pot ser l'única beneficiada d'aquest desgavell. Les altres, totes sorpresa: Marroc, Jamaica, Colòmbia, Sud-Àfrica i potser podríem afegir Nigèria.

I si hi ha sorpreses per dalt, n'hi ha per baix. Alemanya, Canadà, Brasil, Itàlia i Argentina eliminades. A les dues primeres se les esperava a les fases finals. A la tercera, s'esperava que fos el seu any. Les altres dues, es volia veure el seu potencial. Res de res. Bluf.

Davant de tot això, he hagut de refer la porra, però sense massa convicció de tenir res clar. Si no hi ha cap selecció que comenci a demostrar un gran joc i un gran nivell, el mundial se l'endurà qui falli menys o qui se sàpiga aprofitar dels errors de les altres. A veure si al final Anglaterra, amb totes les baixes que té, serà campionat també del món. O ha arribat el dia de les sueques, però clar, han d'eliminar les ianquis a vuitens, toma castanya! França no, si us plau... i Holanda, són bona gent, però clar, la Martens ens va deixar. I evidentment, Ecspanya, que plegui ja!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada