dijous, 3 de gener del 2019

EXERCICI NOU PEL 2019

Amb el canvi d'any, molta gent fa revisió del viscut al llarg dels darrers dotze mesos (alguns somiatruites es posen objectius que normalment no assoliran), i altes més profunds analitzen tota la seva vida. A mig camí entre tot plegat, havia pensat de fer un exercici de memòria aprofitant el nou any. Es tracta de recordar o més aviat intentar recordar només els anys anteriors però arrodonits en la resta. Què, no s'entén, oi? Més senzill que la teoria: Què va passar fa 40 anys, el 1979? O fa 30, el 1989? O els més propers, el 1999 i el 2009? És a dir recordar què passava fa 40, 30, 20 i 10 anys. Ara s'entén millor, no?
Però perquè no recordem què va passar a la meva vida fa 50 anys, el 1969? Doncs perquè encara no hi era! Redimonis, que sóc gran, però no tant! No ens enganyem, tampoc falta massa, però encara no hi he arribat, així que tothom tranquil!
Permeteu-me però, que faci per això, un apunt justament d'aquesta data, el 1969. Ho faig perquè la setmana passada vaig anar al Cosmocaixa on hi ha una exposició que comença a recordar els 50 anys de l'arribada de l'home a la lluna, el 21 de juliol de 1969. Aquesta expo l'han fet ajudats de qui va arribar a la lluna uns anys abans, en Tintín.
L'exposició està bé, és interessant, i la part tintinòfila també, clar, no ho puc negar... Hi ha reproduccions de la nau on eren, del panell de comandament, material que duien... També es recorden totes les missions Apolo que es van llençar a l'espai, i els primers vestits espacials. Està força bé, la veritat. Llàstima que les visites comentades estaven totes agafades. La part del Tintín aprofita per explicar tot el procés de creació de les seves historietes, i evidentment, no vaig poder evitar apuntar-ho tot per quan es fa el còmic a cinquè (llàstima que a mi ja no em toca aquest cop)...
És veritat que hi ha gent que creu que tot va ser una enganyifa. I en els temps que corren, segur que hi haurà més gent que ho creurà. Però penso que si no fos veritat, ja se sabria, no? L'Assange o algú altre ja ho haurien descobert. Res, que quan arribi el seu dia, ja ho celebrarem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada