dimarts, 22 de gener del 2019

TU POTS EMPRENYAR, ELL NO POT EMPRENYAR

Ja fa uns dies que (una altra vegada) els taxistes de Barcelona es declaren en vaga i col·lapsen la
ciutat. Davant d'això, tres lectures:
La primera, la del dret de vaga. És evident que tenen un conflicte obert amb les plataformes Uber i Cabify, i que cal posar ordre o senzillament deixar clar les postures de cadascú i arribar a acords. Per tant, tenen dret a queixar-se i buscar les maneres d'assolir aquests acords amb l'administració. Podríem debatre si aquesta queixa ha de comportar un malestar a la resta de ciutadans (que al cap i a la fi, són els que després han d'agafar els seus taxis). És evident que un dia de vaga, dos, han de causar malestar, però cal veure altres maneres quan el problema ha de durar més en el temps? Sobretot quan afecta a un col·lectiu reduït.
La segona cosa és l'antipatia i rebuig que generen actituds violentes com les que han mostrat alguns taxistes, agredint i destrossant altres cotxes i persones. és en aquest moment en què qualsevol raó que puguin tenir i tolerància que han de despertar en nosaltres, la perden de cop i fan que allà on hi havia tolerància, ara hi hagi rebuig i desig que es fotin. Sí, han estat una minoria, però llavors, que agafin aquesta minoria i l'expulsin del col·lectiu taxista. Que donin exemple i ens tindran al costat. Si no, doncs allò dit, que es fotin.
I clar, en tercer lloc, i el que em produeix més ràbia i indignació, no és amb els taxistes, no... I és que la Gran Via porta dies tallada. L'altre dia també van tallar rondes i altres vies. I què han fet els mossos? Res. Protegir el Parlament i prou. On són els animals de la BRIMO encerclant-los i fent-los fora dels llocs ocupats? On són els cops de porra per tal d'obrir les vies tancades? És evident que no ho han de fer, només faltaria. Però clar, veiet com actuen cada cop que un CDR decideix tallar alguna carretera, doncs clar, et queda una cara d'imbècil digna dels temps que corren.
Així doncs, si no ho he entès malament, si uns independentistes volen tallar una via, van els mossos i els estomaquen. Si són un altre grup de ciutadans, se'ls permet fer-ho i els dies que vulguin. Genial. És que les ganes de sortir d'aquesta merda de govern i país són tan grans que em poden.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada