dilluns, 29 de juny del 2020

TOT CONTINUA IGUAL

Sí. el futbol és l'opi del poble. Sense cap mena de dubte és aberrant que els futbolistes hagin tingut accès a les proves del covid mentre la gent "normal" no els és permès de fer-se-les. Que en el món hi ha milions de coses més importants que el futbol. Que ha estat penós que mentre no hi havia competicions esportives, als diaris i telenotícies seguissin parlant de les xorrades futboleres, enlloc d'invertir-les en cultura.
Tot això  ¡ més és veritat. Però sigui com sigui, el futbol ha tornat. No podien permetre's suspendre la lliga per dos motius. El primer, que és una fàbrica de diners, i això s'ha d'exprimir com sigui. És igual els camps buits, els aficionats no poden anar al camp? És igual, no importen, només compten els diners de les televisions i la publicitat. El segon, hauria quedat el barça campió, i això no es podia permetre.
Així doncs, amb la represa ja ha quedat clar que el Madrid ha de ser el campió. El Barça ha continuat igual, fent el pena. Però per si de cas, en Florentino ja ha fet de les seves i hem vits com els àrbitres i el VAR han aplicat el reglament de manera diferent segons si les samarretes eren blanques o no. Però no hauria calgut arribar a aquest extrem. El Barça solet ja llença la lliga a cada partit. Ni el partit contra el Mallorca, que va quedar 0 a 4 es pot dir que fos bonic. Han continuat jugant igual de malament que abans, sense esma, només a atxes, sense pressió asfixiant, sense passió, sense ganes... fent un gol i dormint el partit. Això ja ho vam comparar amb el femení en una altra entrada. Les noies fan un gol, i van a pel segon; fan el segon i van a pel tercer... Els nois, fan el gol, i a esperar que s'acabi el partit. Són avorrits. I així, no es pot guanyar res. És que ja em veig a venir l'eliminació de la Champions pel Nàpols d'aquí un mes! El Messi potser et fa alguna jugada de geni. En ter Stegen et fa una parada sublim. L'Arturo te la lluita. El Suárez et marca. Però constància, res de res (no cal els 90 minuts, però sí esperes control del partit).
D'anar líders tranquils, a anar per darrere el Madrid per mèrits propis. La qüestió no serà si el Madrid perd o no algun partit, és que no veiem el Barça capaç de guanyar-los!
Per l'altra banda, la lloga femenina sí que es va donar per acabada (aquesta no aporta diners als mafiosos). El Barça, aquí sí, campiona. Quin rotllo que una vegada que ho aconsegueix, no ho puguem celebrar com cal. Eles també tindran la Champions a finals d'agost. Un partit de quarts, una semifinal i la final. A veure si es preparen bé. Almenys, tots els equips estaran en igualtat de condicions físiques. Però clar, veient els pepinos del masculí, esperem que facin més bon paper.
Ara comença la ruleta. Ja sembla clar que Arthur marxa i ve Pjanic. Independentment del rendiment del brasiler (per sota de les expectatives), canviem un cromo de 23 anys per un de 30. Ja pot ser bo, ja, però clar, demostra una visió de futur fenomenal per part de la directiva culé. Els queda un any de manar, suficient per acabar de carregar-se el club.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada