dijous, 4 de juny del 2020

LA SEGONA DE LA CRIADA

Més d'un mes després d'acabar la primera temporada (coses del confinament total), he enllestit ja la segona temporada de la sèrie The handmaid's tale.
Tretze episodis que ens han retornat a Gilead aquest nou país sortit del cop d'estat als USA per una colla de fanàtics religiosos masclistes per donar resposta als problemes de fertilitat entre altres coses, però que evidentment, aquest fet és el que dona peu a la trama sencera. Aquesta nova temporada aprofundeix encara més en els personatges, les seves virtuts i els seus temors. veiem que els bons tenen les seves anades d'olla i els dolents tenen algun moment de lucidesa. Personatges nous també, que tot i seguir en un rol secundari, aporten moments molt destacats dins la història.
Els patiments de la June te'ls vas fent propis. Pateixes amb ella quan pateix, aguantes la respiració en els moments en que està intentant sortir d'aquest món que l'ha convertit en una esclava en mas d'un matrimoni i una societat tremendament radical.
Veiem en algun moment com actua Canadà davant els seus nous veïns, hem vist l'evolució de "l'embaràs" de la June, i com acaba tot, amb sorpresa final. Bé, sorpresa a mitges, primer perquè hi ha tercera temporada, i segon perquè ja es veia que això no acabaria així. És molt xocant veure aquesta societat. Viuen amb totes les tecnologies i avenços de l'època actual, però les cases on viuen els comandants semblen ancorades al segle XIX, al qual pertany la seva manera de pensar. 
Moments de gran dramatisme van acompanyats de molta reflexió sobre el món en el què vivim. Ara mateix, amb els propis USA en plena revolució anti-racista, no cal ser cap geni per veure en el merdós del Trump una còpia de les idees de creació de Gilead. Per tant, tot i ser una obra de ficció (recordem que és l'adaptació d'un llibre), fa por pensar que tampoc estem tan lluny. En qualsevol moment poden pujar al poder una colla de sonats amb metralletes per fer anar el país cap a on volen, el control de la població i l'extermini o esclavatge pels que són o pensen diferent. Estremeix adonar-se de tant gent que hi ha amb aquestes idees, la veritat.
Bé tornant a la sèrie, veurem cap a on va evolucionant, ja que els darrers esdeveniments comencen a plantejar una revolta dins l'estat. veurem si es compleix o veurem com el poderós torna a aixafar el just.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada