dilluns, 8 de gener del 2024

THE CLEARING

Bon començament televisiu de l'any amb The clearing, una sèrie australiana de 8 episodis que recrea en pla de ficció uns fets reals que van tenir lloc a Nova Zelanda fa uns quants anys. Ja avisen al principi que, per molt que recordi a aquell cas, es tracta d'una ficció en què no cal buscar paral·lelismes.

Trobem que seguim la història d'una secta anomenada la Família, en què una líder i els seus apòstols més directes volen crear una societat nova partint de l'educació d'uns nens i nenes allunyats de la societat, a qui vesteixen igual i els pinten el color de ros platí. Tot s'espatlla en el moment en què segresten a una nena que no accepta la nova vida i desapareix. A partir d'aquí anem veient els origens de la líder, el passat de la secta i també el present, en què una de les nenes de la família, ja gran, creu que l'estan tornant a muntar.

Bon començament perquè ha estat una bona sèrie, que et manté força en tensió en molts moments. Bon començament perquè el repartiment és excel·lent: tots actor i actriu australianes, començant per la Miranda (Eowyn) Otto, la Teresa Russell (El descobriment de les bruixes) i en Guy Pearce. Molts dels secundaris, sobretot els que pertanyen al nucli dur de la família estan molt ben aconseguits. Bon començament també perquè la trama té alguns girs que tot i que els veus a venir, no deixen de ser sorprenents.

EN contra, podem dir que en alguns moments, els flaixbacs emboliquen una mica, ja que són constants els canvis de moment de la història. Mentre que quan la protagonista és nena, es veuen més clars els salts; però en el moment en què és jove i per tant, ja és la mateixa actriu, hi ha escenes en què no saps si estàs veient el passat o el present. Posar una nota dient on som seria pesat, ja que realment, són salts constants.

Tot i això, no perds l'atenció en cap moment i segueixes amb molt interès la resolució de la història. Quan penses que es basa en fets reals, se't posen els pèls de punta, tot i que, se sap que hi ha sectes encara molt més destructives que aquesta. És sorprenent la manera en què la gent, quan està baixa de defenses i autoestima, es pot deixar influenciar d'una manera tan bèstia per algú que s'aprofita de la seva personalitat.

Per cert, a la plataforma està només en versió original subtitulada. M'ha recorda aquells temps de les sèries del web seriesencatala que tan bons records em porta (excepte pel confinament). S'ha de reconèixer que sempre sentir-ho en la llengua original li dona un plus de qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada