dissabte, 13 de gener del 2024

FANTASY ISLAND vs NOPE

En pocs dies he pogut veure 3 pel·lícules i, tot i que en un moment he pensat fer una entrada conjunta per les tres, finalment he decidit deixar-ne una a part perquè bé s'ho mereix.

Les dues escollides han seguit camins semblants amb resolucions diferents. Tant Fantasy Island com Nop estan dins de la categoria de ciència ficció/fantasia/terror. Les dues estaven a la llista de favorits des de l'estiu passat i fins ara no les he vist. És cert que una d'elles (Nop) tenia les expectatives molt més altes que Fantasy Island, ja que vaig estar a punt de veure-la al cinema, però l'estrès de l'època ho va fer impossible. Aquestes expectatives van fer que Fantasy Island comencés com a pel·lícula de planxa, mentre que l'altra tenia clar que havia de tenir temps per veure-la sencera. El final ha estat una mica a l'inrevés. La que veia com un divertiment, va estar per sobre, aconseguint que deixés la planxa, i Nop, no va fer el procés a la inversa perquè tampoc és dolenta, però sí que esperava alguna cosa més, tot i que per dins sabia que no (per algun motiu he trigat tant en veure-la, no?)

Anem a pams. Fantasy Island és una mica peli paranoia, ja que es tracta d'una illa que fa que es compleixi la teva fantasia. Tant pot ser que desitgis un cap de setmana de festa com recuperar una persona que s'havia mort. Això obre quatre històries diferents entre els 4 protagonistes, però de mica en mica van convergint totes en un mateix punt, ja que (SPÒILER), tots ells estan allà perquè en el fons, s'està complint la fantasia d'algú altre que ha anat a l'illa abans que ells. I encara hi ha temps per alguna altra sorpresa que tampoc t'imagines. Així, hi ha tensió, hi ha intriga i hi ha interès en veure-la, tot i els seus moments de peli de sèrie B però amb diners. En definitiva, tot i que no estaria en un suposat top-five, m'està agradant descobrir pel·lícules que et donen més del què pensava en un principi.

Nop m'interessava des del primer tràiler, però fins i tot notava en ell un biaix de peli alternativa que em frenava. Al final, ha estat així. És una peli estranya. Molt del meu estil, alien-bitxo raro que ataca, gent que es defensa, el punt diferent perquè aquest alien està totalment allunyat del què havíem vist fins ara... però tota la peli es mou en un vaivé de voler ser tan diferent del què s'havia fet fins ara, que et deixa una mica fora de joc. No està malament, interessant, però té alguna cosa que la fa massa estranya, no per l'argument o imatges, no... és difícil d'explicar, però ha estat així.

Però una cosa no treu l'altra. Sense enlluernar, han estat molt entretingudes, ben escollides i ben vistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada