dissabte, 22 de maig del 2021

CONTENTS O DECEBUTS?

Decebuts, no? És cert que a principi de la temporada, després de la humiliació del Bayern, el burofax de Messi i l'adéu de Luis Suarez, això pintava fatal. Es va vendre com un any d'impàs, i la veritat és que així ho semblava. Però alguns partits destacats, la remuntada de punts vers l'Atlètic de Madrid i guanyar la copa del Titot van representar un alenada d'oxigen pur que ens va fer començar a pensar que la lliga es podia guanyar. Però quan més semblava que sí, quan només havies de guanyar un partit per posar-te líder, va ser llavors quan vam començar a acumular ridículs i més ridículs fins a llençar una lliga que només amb una mica d'il·lusió, s'hauria guanyat. Cadis, Granada, Llevant i Celta. De 12 punts, només un. Això és llençar un títol. Per tant, encara que al setembre no penséssim que faríem tant, al final, ha estat molt decebedor veure com s'han anat arrossegant per aquests camps sense se capaços de guanyar aquests partits.

Què fem amb en Koeman? No em cau malament, i ha fet coses bé, però és evident que li falta alguna cosa més per girar la situació i no prendre segons quines decisions errònies. N'hi ha hagut unes quantes. Tes Stegen és molt bo, però ens han fet massa gols. Nosaltres xutem molt i fem pocs gols (tot i que som l'equip més golejador) però ens xuten poquet i ens marquen cada dos per tres. Part de culpa serà de la defensa, no? Umtiti mai tornarà a ser qui va ser, Piqué, dies que sí, dies que no i una llarga lesió. Lenglet, molt per sota del curs passat, Araújo sembla un bon futur, però es trenca sovint. Junior res de res. I els dos joves, Dest i Mingueza, són això, encara massa joves, amb projecció però amb camí per aprendre. Jordi Alba, en la seva línia de bones i dolentes.

El mig del camp no ha manat. Busquets, que va començar fatal, però fatal, va millorar espectacularment coincidint amb la millora de l'equip. De Jong, ha fet un salt endavant i ha estat potser el millor de la temporada (fins que Koeman el ficava de central). Pedri, la sorpresa, però el mateix que els altres joves, i s'ha fos ara al final, ja no podia més. Ilaix, una altra sorpresa que no esperava ningú, també massa tendre. Pjanic gairebé ni ha jugat. Riqui Puig, no se sap perquè cap entrenador el vol fer jugar, alguna cosa hi haurà. Sergi Roberto, lesionat i sense aportar res.

I al davant, Messi, que volia marxar, et fa 30 gols i aconsegueix el pitxitxi. Qui farà els gols quan marxi? Giezmann, tot i fer molts més gols, desapareix sovint i falla molt. Dembele, que per fi ha completat una temporada, ara be´, ara no, ara sí, ara tampoc. Trincao, res, Braithwaite, ganes però res. Ansu Fati, la gran esperança, però lesionat de llarga durada. Com hauria anat si hagués estat bé quan vam jugar com cal? Coutinho igual, s'havia de reivindicar i es torna a lesionar. Res.

Així que... què hem de fer? Resulta que volem que marxin les vaques sagrades, però en alguns moments són els que tiraven l'equip endavant per la inexperiència dels altres. Tot i això, soc dels que penso que cal fer sang nova, que han de marxar els que no pinten res, i alguns dels que ja podrien anar desfilant. Però clar, a canvi de qui? Perquè si marxa Jordi Alba, per portar Emerson... doncs què voleu que us digui? Ja em quedo així... No serà fàcil tampoc vendre, caldrà veure com evoluciona tot plegat.

Per cert, l'Atlètic de Madrid campió, gràcies com sempre al del darrere (Oblak) i al del davant, un golejador anomenat Luis Suarez, que el van fer fora perquè calia renovar l'equip. I va marxar ell i vam posar Trincao i Braithwaite... molt bé... doncs a això em referia per fer aquesta renovació. Per portar saldos, més val no tocar massa.

Ara toca descansar d'aquest Barça, ens queda acabar la lliga femenina i la copa de la Titota, després l'Eurocopa, i mercat de fitxatges. A veure com anirà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada