diumenge, 5 de desembre del 2021

PILOTA D'OR

Sap greu perquè tot i fer-ne notícia pels mitjans, la sensació encara és que la gent no dona importància al fet que va passar la setmana passada. Una futbolista catalana, del Barça, va guanyar la Pilota d'or convertint-se en la millor jugadora del món del 2021. No és un premi qualsevol, ni molt menys. Tot just és el tercer any que es dona (aquesta dada ja és per sí prou significativa), darrere l'Ada Hegerberg i la Megan Rapinoe. Doncs després d'aquests dos enormes noms de jugadores estratosfèriques, resulta que la següent és l'Alèxia Putellas de Mollet del Vallès.

I com deia, sí que ho han dit a les notícies, als mitjans... però us podeu imaginar si hagués estat un home? O, i aquest seria un altre tema, si hagués estat espanyola no catalana? Tot i l'èxit, el fet de ser dona futbolista ho fa menys important que la pilota d'o masculina, que un cop més va ser per en leo Messi. I allà els teníem a tots dos, en Messi i l'Alèxia, fent-se les fotos amb les pilotes d'or, els dos millors jugadors de futbol de l'any.

Analitzem el tema Alèxia. És que és molt fort! però també tremendament merescut. quin any! Quin joc, quina classe, quina elegància, quin lideratge dins i fora del camp. És un exemple d'esportista, no només per les nenes, que evidentment, sinó també per a qualsevol persona que vulgui dedicar-se a l'esport en equip. L'Alèxia ha estat la veritable líder d'aquest equip que ho ha guanyat tot i de manera incontestable. I ara toca tornar-ho a demostrar. La veritat és que anem pel bon camí. L'equip segueix gaudint jugant i demostrant el seu potencial futbolístic, i l'Alèxia segueix sent la millor del món en totes les facetes del joc individual i col·lectiu.

Com deia, crec que no se li està donant la importància que té, tot i que estem millor que abans. Pr una banda, rebrà també la creu de Sant Jordi de la Generalitat, però cal adonar-se també que a la gala francesa van donar el premi al millor jugador jove (que per cert, també va ser blaugrana, per en Pedri) però en canvi, no hi havia premia a la millor jugadora jove. S'estan fent avenços, però encara queda camí per recórrer. L'Alèxia, el Barça femení i altres equips i jugadores ho estan donant tot per aconseguir aquest reconeixement mundial. Seguim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada