dissabte, 25 de desembre del 2021

RÀNQUING INESPERAT

Ja fa quatre anys que quan arribem als últims dies, faig un rànquing amb les millors pel·lícules vistes i els millors llibres llegits d'aquells dotze mesos. Aquest any, així mig en broma, em preguntava si no caldria fer-ne també un de les sèries de televisió, que la veritat és que també en miro unes quantes, penso que sense arribar a aquesta set que tenen altres persones. Però quan arriba el moment de consultar les entrades, em porto la sorpresa preocupant que han estat fins a disset sèries diferents vistes durant l'any (sense comptar que d'algunes n'he vist més d'una temporada). No m'ho esperava, la veritat. És cert que algunes són de pocs episodis, però això no treu el fet de que no m'imaginava que en fossin tantes. 

Ara bé, d'aquí a fer-ne un rànquing anual, no ho veig, perquè en el fons no crec que una sèrie tingui la importància d'un llibre o una pel·lícula. Però en el fons, per què no? Així que al final, he decidit fer-ho per aquest 2021, però em quedo a l'espera de saber si això seguirà l'any que ve o es quedarà en un fet esporàdic.

La llista està formada per: El col·lapse, Vikings, Altsasu, Wandavision, The Walking Dead (2 minitemporades), Falcon and the soldier winter, Sapere Aude, 911 (dues temporades i mitja tercera), 24 (cinc temporades), El descobriment de les bruixes (dues temporades), Big sky, Loki, Moebius, The gifted, Escollits per a la glòria, Y the last man, Hawkeye.

Totes ells han gaudit del meu interès. Només hi ha una que vaig començar, la segona temporada de The walking dead world beyond, que després dels dos primers episodis, no l'he continuat. Les altres les he vist senceres. Algunes amb bona nota, i d'altres simplement passables. Les que considero que mereixen estar al top cinc per motius potser diferents són:

5a- VIKINGS: Tot i que en el fons, l'any de Vikings va ser el 2020, el gener va viure el final de la sèrie, i ja que és la primera vegada que faig aquesta classificació, he pensat que mereixeria estar entre les cinc primeres per tot el què ha aportat televisiva i històricament aquesta sèrie. Els seus personatges, les seves històries, són gairebé llegenda. Se'n va parlar molt al principi i es va anar diluint la seva fama de manera injusta.

4ª-  WANDAVISION: Tot i els seus altibaixos, la proposta d'aquesta sèrie és molt original, fins que a poc a poc es va descobrint el què és en realitat. Brillant manera de començar les sèries de televisió inspirades en els herois de Marvel, lligant-los amb els fets de les superproduccions fetes, i donant ressò als personatges més secundaris.

3ª- Y THE LAST MAN: Una proposta molt original basada en un còmic (déu n'hi do el suc que estan traient les grans productores del món de l'animació en paper!) Ben rodada, amb un aire de molt nerviosisme davant dels fets ocorreguts i clar, el gran tema de com afrontar qualsevol tipus de desastre al planeta.

2ª- BIG SKY: L'exemple de les novel·les de thrillers que llegeixo traslladada a la petita pantalla. Sèrie molt interessant, que tot i baixar el ritme a la segona part, manté un to molt seriós i ben portat fins al final. Bon thriller, i no és fàcil mantenir-ne l'atenció.

1ª- 24: Recuperar aquesta sèrie que quan era més jove vaig veure la primera temporada ha estat un dels encerts de l'any. Adrenalina pura, en un format que no dona gens de descans. Ha estat molt divertit i desestressant de la vida real i quotidiana submergir-se ens els problemes de seguretat que envolten aquesta sèrie.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada