dilluns, 20 de desembre del 2021

COVID, CAPÍTOL...

Doncs ja hi tornem a ser, tot i que clar, de fet, no n'havíem marxat mai. Restriccions, anul·lacions, prohibicions, malhumors... la covid encara és amb nosaltres, i per molts anys que hi serà, però ara torna a tenir tocades de nassos diverses.

Les onades van i venen, i la veritat és que fins que no estigui gairebé tothom vacunat, això serà com el dia de la marmota. En el tema vacunacions tenim dues variants: per una banda, els que no es volen vacunar. Aquests, com ja deia fa temps, doncs tancadets en una reserva i ja s'ho faran. Apa! Nazi, feixista, totalitari!! Quina gràcia que et titllin amb aquests adjectius per fer aquests comentaris, i en canvi, a aquesta gent, que són insolidaris, etc, amb aquests no s'hi pot fer res. Ara, gràcies el passaport covid, no poden entrar a restaurants ni locals de festes nocturnes. Doncs va, que es posi el passaport a absolutament tot: transports, feina, cultura, escoles... És una manera d'aïllar-los elegantment. Com han corregit uns quants a vacunar-se perquè no podien entrar a les discoteques... Quin model de persona, no? No es vacunen per protegir els avis, però sí per anar a la discoteca. Això són valors i la resta tonteries... Ja ho diu tot del món que ens està quedant.

I després tenim les vacunes als països del tercer món. Aquí, com sempre, els països rics no deixen anar ni un cèntim per tal d'ajudar a la resta del món a poder accedir a les vacunes. Molt parlar, i la salut davant, però quan toca afluixar la butxaca per la gent necessitada, res de res. Pels bancs sí que hi ha diners. I encara que sàpiguen que és per evitar més contagis i problemes als seus propis països, els és igual. Meravellós. Ens van fotent per totes bandes. I mentre no hi hagi vacunació massiva a aquests països, aniran sortint tantes mutacions del virus que s'acabarà el vocabulari grec.

Així que arriben les festes de Nadal i ja tornem a preveure tocs de queda, tancaments parcials, aforaments reduïts, etc. La gent que treballa d'això contentíssima, la gent que passa de tot indignada, i la gent normal i corrent, aguantant. La veritat és que a nivell escolar, el cansament és tan gran... no s'ho poden imaginar. La incertesa, les classes amb mascareta, els avisos, les entrades... n'estem ben farts de tot plegat. I sí, clar, que podem seguir aguantant mesures, però això no treu el fet que ens sentim esgotats psicològicament. Veurem si tornem el 10 de gener. Hi ha qui diu que no; jo crec que no s'atreviran. Mai se sap... Jo ho tindria clar: qui compleix les normes, vida normal, i qui no, a prendre pel sac. Però no, no tenen nassos. Són uns covards en tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada