divendres, 24 de desembre del 2021

24 (x5)

I el dia 24 s'acaba el 24è capítol de la sèrie 24. Visca les coincidències! En aquest cas, es tracta ja de la temporada número 5 d'una sèrie que he recuperat aquest any i que m'està portant els moments més relaxants d'aquests dies. A veure, entenguem-nos. Perquè clar, dir "relaxants" a les trames de 24 és la cosa més surrealista que es pot dir a nivell televisiu. Com pot relaxar un continu d'explosions, tiroteigs, traïcions, segrestos, cops, interrogatoris de dubtosa legalitat (quin eufemisme per no dir tortura, no?)... Doncs bàsicament perquè és el moment en què deixo la feina, deixo els pensaments que preocupen enrere, i em deixo portar per la trama de la història, em trasllado a un món imaginari que em desperta emocions però que per sort, sé que són ficció. Bé, és ficció allò que veig, però segur que a la vida real, passa en els governs dels països, sobretot els més poderosos.

Total, que ja he vist la cinquena temporada (en són 9) i he xalat com sempre. Potser és la primera vegada que a partir del capítol 18-19, ja pensava, seria bo anar acabant, perquè ja la cosa estava molt exprimida. Els guionistes acaben trobant la manera de complir el termini dels 24 i ho acaben fent bé. Però aquest cop ha semblat que ho estaven estirant. Un dels fets més destacables d'aquesta temporada és la desaparició d'alguns dels protagonistes més importants: dos que hi són des de la primera temporada, un altre que hi és des de la segona i un quart més nou, des de la tercera, ja no tornaran a aparèixer més. Aquest tipus de sèries han d'anar jugant amb les desaparicions i reaparicions (torna a sortir la filla del Protagonista principal, només en dos-tres capítols) per tal de seguir donant joc a la trama. La resposta a la gran pregunta, si podran estar sempre a l'alçada els guionistes, se n'han tornat a sortir. No amb un excel·lent com fins ara, però sí un notable molt alt.

Aquesta vegada comença la història un any i mig després del final de la quarta temporada. En Jack està vivint una nova vida, amagat de les autoritats, però l'assassinat d'algunes persones importants el faran tornar a aparèixer a la vida pública, amb la sorpresa que s'emporten els que el creien mort. A partir d'aquí, els terroristes i els traïdors van fent de les seves. Interessant les incorporacions d'actors coneguts en papers secundaris però transcendents de la història. Apareixen en Julian Sands, en Peter Weller (etern Robocop) i en Sean Astin (Sam)

A les alçades d'any que estem, ja es veu que la sisena temporada formarà part dels visionats del 2022. Ara toca centrar-se en una altra sèrie ja que vaig alternant-les. No sé si caldrà fer també un rànquing de sèries de l'any com faig amb els llibres i les pel·lícules. Com que normalment el què faig és anar a veure el que sé que m'agradarà, no acostumo a fallar, però clar, no és el mateix que faig amb les altres formes de cultura i entreteniment? M'ho pensaré però no em prometo res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada