dijous, 26 de juliol del 2018

CLASSE TURISTA

Diuen que els gestos són importants. Que quan les coses no funciones, quan no hi ha acord, si alguna
de les parts fa algun "gest" per intentar arreglar les coses, es veu com un fet molt positiu, encara que no sigui la solució de res.
No, no estem parlant de política... jajajaja... El Barça ha marxat a fer la pretemporada als USA com els últims anys. Però per primera vegada a la història, s'ha endut les dues plantilles dels primers equips, el masculí i el femení. així que mentre hi ha mitja plantilla del masculí entrenant (per culpa del mundial, falten la meitat), sí que tota la plantilla del femení, amb totes les seves estrelles, estan allà preparant-se per la nova temporada. Segurament és també el primer club que fa la gira d'estiu amb els dos equips. Tots els defensors de les igualtats es felicitaven i estaven d'enhorabona... és veritat, el Barça és més que un club!
Però, ai las! S'ha fet notícia que mentre els nois viatjaven en primera classe, les noies ho feien a la classe turista. I s'ha destapat la caixa dels trons. Quina vergonya, quina colla de matxistes, no hi ha dret, per fer això millor quedar-se a casa... i centenars de crítiques omplen les xarxes. L'Alèxia, atenent als mitjans, ha explicat que la incorporació de l'equip femení a la gira va ser una decisió d'última hora, i que per poder fer el viatge junts només hi havia aquesta opció. No entrarem a esbrinar la veritat d'aquestes afirmacions, perquè tant pot ser que sí, com que no. Costa veure el Barça decidint una cosa com aquesta, que té lligada des de fa mesos, a corre-cuita; dient a l'hotel on fan l'stage i les instal·lacions on entrenen: "Escolti, posi'm trenta persones més". realment, ha estat lleig. I per molt que estiguis potenciant l'esport femení, mai n'hi ha prou, i quan la pífies en una cosa, totes les altres queden oblidades. Sí, el Barça està treballant per posar l'esport femení a dalt de tot, però va lent, i sovint se li escapen coses i s'equivoquen molt.
Ara bé, més que tot això, un dels fets que més m'ha empipat de tot aquest assumpte són justament les queixes d'aquest tracte diferent entre les dues plantilles. Mota gent s'ha queixat, indignada. I la reflexió seria: De tota aquesta gent, quants són espectadors d'esport femení? En el cas que ens ocupa, l'equip de futbol, no sé, però als parits de lliga a la Ciutat Esportiva, normalment ens movem entre les 300-400 persones. Estic segur que si el camp s'omplís a cada partit, si degut a això s'hagués de jugar sempre al Miniestadi, i aquest també s'omplís amb 8000, 9000, 10000 persones, segur que el club tindria més pressa i més ganes de treballar de valent per fer de l'equip femení un equip com qualsevol altre. Així que menys queixar-se a les xarxes, i més suport presencial a les grades!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada