diumenge, 1 de juliol del 2018

LA FORMA DEL AGUA

Aquesta pel·lícula de Guillermo del Toro ha estat la guanyadora dels Òscars d'aquest any. S'ha endu
t les dues grosses, pel·lícula i director. Després de veure-la, diré que em sembla una bona història, ben feta, amb tocs molt fantasiosos que li donen un toc diferent, de l'estil propi que s'ha fet el director.
Explica com una noia de la neteja muda (però no sorda) que treballa en unes instal·lacions del govern nord-americà en plena guerra freda, descobreix que hi tenen tancada una criatura mig peix mig home, i per evitar que en facin experiments, intenta salvar-lo.
L'atmosfera de l'ambient està molt ben treballada (també van guanyar l'òscar), la música et trasllada encara més (un altre premi); les interpretacions, molt ben fetes, tant les dues noies de la neteja, com el veí que els ajuda, així com el dolent, i els russos. Aquestes interpretacions li donen un toc més humà i divertit potser no és a paraula, però sí que fan que li treguin molta seriositat, ho fan tot entre més proper i més allunyat de la realitat, una barreja molt estranya però que ja va a joc, com deia, al tipus de films del senyor Del Toro.
Hi ha escenes molt interessants i impactants, que li donen molta qualitat al resultat final. A més, barreja molts temes de fons (guerra freda amb Rússia, espionatge, racisme, masclisme, discriminació, mudesa, atur, incomprensió, homosexualitat...), i això li dóna un plus d'interès, encara que cada un d'aquests temes apareixen gairebé testimonialment; però ho fan amb claredat i et deixen amb un regust reflexiu molt interessant. En sortirien molts debats d'aquestes micro-escenes, sense comptar la temàtica principal, que ja dóna molt per sí sola.
En definitiva, una bona pel·lícula de fantasia, que no deixa de ser una història d'amor im-possible? entre dos éssers ben diferents (o no tant). La criatura és una rèplica de la que se'n va fer un film als anys 50, d'aquests de sèrie B. D'allà en va treure la idea que finalment ha dut a la pantalla gran, i li ha anat molt bé. Com que d'aquí uns dies veuré també la gran rival en els premis, podré dir si va ser jsta guanyadora o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada