dimecres, 30 de juliol del 2014

HONORABLE NO ERA AIXÒ, OI?

Ufffff! Quant s'ha arribat a escriure, dir, pensar... sobre la confessió de l'ex-molt-honorable Jordi Pujol. És que és gros, eh? I la veritat, no ho és pas tant pel fet, ja que la majoria de gent amb poder dels últims quaranta anys en aquest país i a Espanya deuen haver fet el mateix, sinó per la persona. Hi ha molta gent que es fa creus de la imatge d'en Pujol. Però és que ens agradi o no, el votessin o no, ens importés o no, ha estat una figura important dins la història recent de Catalunya. Independentment si feia bé o no, de si agradava la seva persona i manera d'actuar o no, s'ha de reconèixer que és una figura cabdal per entendre com ha anat i cap a on ha anat el nostre país. I qui no vulgui acceptar això, és que és curt de vista. 
A partir d'aquí, què em semblen els fets? Home, sap greu, fa ràbia, però sorpresa? Ostres, sorpresa no, cap ni una. Quantes vegades quan sorgien els rumors, o quan sortien pels medis de comunicació les notícies de corrupció dèiem: 
- És que estan tots emmerdats! Tots són iguals! Tots fan el mateix!
Doncs llavors, què és el què ens sorprèn? Personalment res de res. I continuo pensant que n'hi ha molt com ell, i alguns d'ells estan en llocs de govern ara mateix. I molts dels polítics que demanen caps, estan en el mateix sac. La veritat, em fa fàstic sentir els del PP exigint responsabilitats, o els del PSOE. Almenys, (i encara que sigui tot un pla estratègic), ell ha acabat confessant, cosa que els peperos encara neguen. Convergència actua en conseqüència (no té altre camí) i el destitueix de tot, cosa que peperos no fan ni de casualitat. Al PP li han imputat tots els tresorers i vint càrrecs; els milions d'en Pujol són engrunes comparades amb els seus sobres; en un país en què tothom intenta escapolir-se de pagar, d'intentar aprofitar-se dels altres... què s'esperava, que els que estan al poder no ho fan també? 
Però que no s'entengui malament. Això no és per justificar res. En Pujol ha de pagar pel què ha fet, només faltaria! Deia l'exrei dels espanyols: "La justicia es igual para todos"... Ara que hem de fer un nou país, posem-ho en pràctica! Ja sabem que a Espanya mai serà així.
I com molts dels representants del procés sobiranista comenten, hem de fer net. I fer net vol dir enviar a la garjola a tots els polítics lladres i corruptes, TOTS! Ara tenim a les nostres mans la construcció d'un nou país, mirem de fer-lo el millor possible. Que hi haurà aprofitats? Segur, com sempre, però almenys seran només nostres, no caldrà pagar també els luxes dels aprofitats d'Espanya. Tots els partits polítics a favor de la consulta i la independència han de fer aquests metres de la cursa lliures i nets de culpes, perquè si no, la divisió farà estralls entre nosaltres. Que res aturi el camí engegat.
O ara o mai!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada