dijous, 31 de juliol del 2014

TURISME AUTÒCTON

Després d'unes quantes setmanes de vacances amb el MEC, et converteixes en un expert en recerca d'activitats infantils, parcs i qualsevol acte de ser vist, escoltat o trepitjat. Al no ser molt de platja, sí que hi anem, però amb moderació. I per piscines, home, els preus no acompanyen, i NO, EL PARC DE LA CREUETA NO ÉS ECONÒMIC (si vas a les 18h sí, però clar, el dia té 24 hores!!!)
Total, que avui hem anat al Museu Marítim a fer una activitat familiar, i després, hem pujat al Telefèric, el de Montjuïc no, sinó el del port de Barcelona. Què hi hem trobat? Turistes i més turistes, ni un autòcton. Clar, és que tot això està fet per als turistes, igual que els museus de la ciutat, la Sagrada Família, etc... Podríem fer una enquesta de quants barcelonins han visitat el Temple d'en Gaudí. Segur que el percentatge seria molt petitet. Què fa que els habitants d'una ciutat coneguem les nostres riqueses per fora però no per dins? Perquè "és per turistes"? No ens interessa a nosaltres? 
Sempre que es visita París, es puja a la Torre Eiffel, o si vas a Egipte, entres a les piràmides, etc... però en canvi, potser no hem entrat a Santa Maria del Mar, al Museu de cera, pujat  a la estàtua de Colom, etc. És un fenomen interessant...
El què sí toca una mica la pera és que ens passi el què ens ha passat avui, i per Setmana Santa quan visitàvem el Museu del Barça o altres coses. Et dirigeixes a la oficina d'informació i et diuen:
- Hello... Can I help you?
Avui no, però a Can Barça els vaig dir: "No, thank you... - i dirigint-me al MEC - fixa't, no saben català!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada