dissabte, 19 de juliol del 2014

ELS AMBAIXADORS

Quan encara no fa un mes que els nens i nenes van deixar de venir a escola, les meves vacances lectores ja s'han apoderat de la primera víctima (i és que els viatges en metro donen de molt!).
El primer llibre (que esperem no sigui l'últim) de l'estiu ha estat "Els ambaixadors" de l'Albert Vilaró. Arribat a casa per Sant Jordi, un llibre de més de 600 pàgines que es llegeixen fàcilment i sense cansar-se, senyal que el llenguatge utilitzat, la prosa emprada és directe i sense parafernàlies. 
És un llibre de ficció històrica, anomenada ucronia. Es tracta de, a partir d'un fet històric, canviar-ne el final i crear tot un relat sobre "què hauria passat si..." En aquest cas, ens trobem que la proclamació de la República Catalana acaba bé i Catalunya esdevé un país independent. Per molt que vulguem veure com seia ara la societat, res de tot això, ni molt menys. Els fets de la novel·la tenen lloc l'any 1949, i és un seguit d'aventures d'un grup d'espies amb una tasca dificilíssima de resoldre en un context diferent al què ha estat en realitat. Personatges històrics que en veritat van donar molta guerra, aquí resulta que són morts, mentre que d'altres que no van passar de l'any 1939, són ben vius.
No diré res més, perquè és bo anar descobrint tots els misteris que té el relat. Valoració? Molt bona, ha estat una lectura entretinguda, divertida i també interessant, ja que hi ha alguns personatges dels quals tan sols en conec el nom que aquí són anomenats i em descobreixen el seu paper en la història. Bon començament lector de l'estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada