dissabte, 27 de juliol del 2019

JA RODA LA PILOTA

Quan fa pocs dies que va acabar el mundial femení de futbol, el primer equip del Barça agafa el relleu i comença a entrenar-se i fer els seus primers partits. Aquest any el desgast és doble, fent un viatge al Japó (paga Rakuten) i després als USA com ja és tradicional els últims anys. Els preparadors físics diuen que aquests viatges no són el millor per a escalfar els músculs, però com que el Barça és bàsicament una empresa econòmica, toca aguantar-se i apatxugar.
En qüestió de fitxatges, no està la cosa molt emocionant. Ha arribat De Jong, que ja ho sabíem des de fa mesos), Griezmann (que també es veia a venir) i Neto substituint Cilessen (gastar-se aquesta milionada per un porter que jugarà deu partits... per ell és un txollo, segur!). Cal esperar un lateral esquerre per donar descans a Jordi Alba i esperem que no hi hagi cap sorpresa desagradable (com el retorn de Neymar, això seria horrorós!). Si hi ha d'haver sorpresa, que sigui agradable! Els que han marxat, per ara són el porter holandès, Vermaelen, Cucurella (segueix l'aposta pel planter...), Douglas, André Gomes, Boateng, Murill i Denis. Tot molt previsible.
Acabada la gira japonesa, han jugat dos partits, contra el Chelsea (derrota per 2 a 1) i contra el Vissel Kobe d'Iniesta, Villa i Samper (victòria per 2 a 0), ja tinc algunes idees al cap del què he vist.
- Els nous. Han jugat els tres, i dona la sensació que encaixen força bé. L'holandès és d'aquells que semblen del Barça de tota la vida; el porter, complirà amb el què ha vingut a fer, segur; i el francès, sense haver fet res de l'altre món, sembla que anirà bé. Sempre intenta jugar al primer toc, i la veritat és que se li dona més bé que no pas a Suárez, que sempre que ho intenta, torna un pedrusco al seu company. S'entendrà molt bé amb Messi.
- El planter. Els que han jugat ho han fet francament molt bé. Menció especial per Riqui Puig, que si se'l porta bé, està cridat a ser un crack. Esperem que no s'espatlli, el facin jugar i no l'enviïn cedit enlloc. Els altres, prou bé, la veritat, el què encara indigna més que no es tiri del planter per cobrir les baixes. Tenint Carles Pérez, per què s'havia de fitxar Boateng? Esperem que ara des de sota, amb el Kluivert i el Víctor Valdés, imposin més recanvis al Valverde.
- Els que ja hi eren. Lluny de la seva forma física, van fent. M'ha agradat veure que Umtiti torna a estar connectat; no vull que Rafinha marxi, crec que sense lesions és un jugadoràs; Todibo pinta molt bé; Dembele, ho intenta, no s'amaga, però falla encara massa la passada; Bé Rakitic agafant galons; Semedo millor que Sergi Roberto al lateral; bons intents de bon joc de Malcom per intentar quedar-se. Ara només falta que Valverde ho gestioni bé i tothom tingui minuts. Veurem com continua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada