divendres, 5 de juliol del 2019

VIKINGS

Començo amb un punt a tenir en compte a l'hora de parlar de la sèrie Víkings, que ja fa uns anys que dura (tampoc molts, però no és cap novetat), i que finalment ara estic donant-hi una ullada. Em van comentar un dia: "Home... si t'agrada Joc de trons, també t'agradarà Vikings". I he de dir que no és una afirmació certa. Sí, sóc un fan total de la saga de George R.R. Martin, però no es poden comparar les dues sèries. Vikings està bé, però no té la potència de l'altra, ni molt menys.
Continuo amb una curiositat. Després de tot un any sent tutor d'un grup de classe que es van auto-anomenar Víkings, i amb els quals hem compartit hores de projecte, treball i activitats de tot tipus, és curiós que no hagués volgut veure la sèrie abans. Ara puc dir que no m'hauria aportat massa coses per treballar a l'aula, però sí que he d'afirmar que em fa gràcia, il·lusió i també orgull, mentre miro els capítols, reconèixer trets d'aquella cultura que hem treballat. Hi ha molt vocabulari o conceptes que apareixen a la sèrie i que jo ja coneixia per la feina feta. Ygdrassil, Valhallah, Jarl, Lindisfarme... apareix tot. Crec que vam fer bona feina amb aquest projecte, dels que estic més satisfet des de que treballem d'aquesta manera.
I ara sí, anem per la sèrie.
Ja he dit al principi que està bé, però que tampoc acaba de convertir-se (per mi) en cap meravella que requereixi massa debats. A favor té que la recreació de la cultura vikinga està feta amb tots els detalls, hi ha hagut molta documentació prèvia i déu n'hi do com de rigorosos han estat amb això. S'agraeix. La trama està bé, té de tot i distreu força amb les seves aventures i històries.
Per altra banda, tenim que al contrari de Joc de trons (ho dic per la comparació que em van fer), els personatges no aconsegueixen tenir massa carisma. Fins i tot el protagonista no acaba d'aconseguir que empatitzis amb ell (si és que hi havia la intenció), i la resta de personatges, la veritat és que després de veure la primera temprada (9 capítols), no sabria dir els seus noms. Ja no és perquè siguin complicats de pronunciació, sinó que hi són, però no se'ls fa del tot partícips de la trama com a protagonistes. Joc de trons és molt coral, hi ha molts personatges, i et saps el nom de tots. Aquí no passa, senyal d'alguna cosa... He de dir també que en alguns moments es fa força lenta.
Suposo que aniré veient la resta de capítols, bàsicament perquè estem a l'estiu i és més fàcil trobar moments per seure mirant la tele. No és allò que en diguem necessari, si no els continués no passaria res, però he de dir que després de tot un curs "sent" víking, m'agradarà continuar immers en la seva cultura gràcies a la sèrie.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada