dilluns, 1 de juliol del 2019

NOMÉS POT QUEDAR UNA

Disputats ja els quarts de final del mundial, queden ja només quatre seleccions per decidir quina serà la campiona del món. Per una banda s'enfrontaran Anglaterra i Estats Units, i per l'altra banda, Holanda i Suècia. La part xunga del quadre ja s'ha cruspit França, Brasil, Noruega i Espanya, mentre que per l'altra part del quadre, més assequible, han caigut les teòricament més favorites, Japó (més per historial que per joc mostrat) i Alemanya.
D'aquestes quatre que disputaran les semifinals, la veritat és que Suècia no em diu ni ase ni bèstia, no hi tinc cap interès especial. Segurament com ningú (excepte els suecs), però ara mateix i per sorpresa s'han col·locat entre les quatre millors, convertint-se en equip revelació amb el permís de la ja eliminada Itàlia.
Això vol dir que vull que guanyi Holanda? Ni sí ni no. Em semblaria bé ja que hi tenim dues jugadores del barça, Martens i Van der Gragt, però és evident que Lieke necessita pujar l'autoestima després de dues temporades a can Barça jugant bé, però molt intermitentment. A més, guanyaria un equip europeu, trencant l'hegemonia nord-americana i asiàtica dels darrers mundials.
Això vol dir que vull que guanyi Anglaterra? Home, crec que de les quatre i segurament de gairebé les 24 seleccions del mundial, és la que ha jugat millor de manera més regular. Seria justa guanyadora, no se li podria negar el mèrit. També em semblaria bé per la Toni Duggan,una altra de les jugadores del Barça (tot i que tinc el pressentiment que no es tornarà a vestir la nostra samarreta).
Això vol dir que ull que guanyin els Estats Units? De debò? A veure, no vull que guanyin perquè són les actuals campiones (i fa 4 anys sots-campiones). Tampoc vull que guanyin pel què representen. I encara menys ho vull perquè una mica prepotents ho són: Van dir en començar la competició: "tenim el millor equip del món... i també el segon" (referint-se a les suplents). Ai, uix... Però l'únic motiu pel qual em semblaria bé la seva victòria és per la Megan Rapinoe, la que fins fa 4 dies era la seva capitana. Ha gosat encara-se al Trump i menysprear-lo a les xarxes. Reivindicar els drets de les comunitat desfavorides, sobretot al seu país, on són molt maltractades encara (negres, dones, LGTBI...) I això els sonats dels ianquis no ho suporten, que algú els porti la contrària. Com a represàlia, li van treure la capitania, i ella va respondre amb els dos gols que van classificar l'equip per a semifinals. Així que per tal que li planti la copa als morros del Trump i el desafïi un cop més, em semblaria bé que guanyessin. Però per aquest cop i cap més, eh? D'aquí una setmana, capítol final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada