divendres, 24 d’abril del 2020

CONFINATS VIII

I aquí seguim. Sis setmanes confinats a casa, sortint només a comprar i llençar la brossa. I per més inri, la meitat d'aquestes setmanes, avui ja en fa tres que personalment convisc en un espai de 10 metres quadrats, amb la companyia de discos, llibres i un portàtil. Però amb una mica de sort, el proper "Confinats" ja serà fora de l'habitació. Creuem els dits perquè així sigui.
Mentre esperem amb ànsia aquest moment, aquesta setmana hi ha hagut el rebombori per la possible
sortida dels nens i nenes al carrer. Com ja havia comentat en alguna altra entrada, el fet de què els grans puguin sortir a passejar el gos, a comprar tabac, i les nens no es puguin moure de casa ho trobava insultant. I no pas per la part dels nens. Ja ho entenc que el control dels nens i nenes a fora és difícil per evitar la propagació del contagi. Però de la mateixa manera que s'ha pensat solucions per als addictes i animals, es podria haver pensat en els infants amb el mateix respecte i la mateixa cura. La diferència, com sempre, és que ells no voten.
La qüestió és que fa pocs dies van anunciar que els ens i nenes podrien començar a sortir de manera controlada i que ja dirien com. La Generalitat va proposar uns horaris i unes normes per poder-ho fer, que com és habitual, el gobierno español se'l va passar pel folre pel simple fet de que els catalans no podem fer les coses millor que ells. Així que va, i no se'ls acudeix res més que dir que els nens poden sortir amb un adult a... (repiquen els timbals...) a comprar al súper, a la farmàcia i als bancs. És a dir, que no poden sortir a passejar al voltant de casa, mantenint distàncies, i en canvi podien tancar-se de nou en un espai amb molta més gent (ancians inclosos) podent tocar tot el què troben al seu  voltant. Quin despropòsit més gran! I ja en porten...
Les veus més assenyades, fins i tot de l'estat van posar el crit al cel. El mateix vespre ja van sortir a puntualitzar les declaracions, i a dir que no cali anar a aquests llocs, i que sí podien sortir a passejar. Però que encara ho havien d'acabar de mirar. Mentre, la Generalitat mantenia el mateix que va dir el primer dia amb el seu estudi: franges horàries per edats, manteniment de distàncies, mesures de protecció, temps de durada, etc... Coa que el Gobierno no marca tant (i en el nostre barri que com a borregos només escolten els seus gurús amb uniformes, estem fregits...)
Bé, sigui com sigui, sembla que a partir de diumenge ja podran fer aquest passeig, mentre veus sanitàries ens segueixen posant la por al cos de com de llarg serà aquest confinament dels pebrots.
Avui, tot i parlar dels nens i nenes, no faig cap reflexió sobre el tema escolar i les feines que es posen perquè em poso nerviós, i no em convé gens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada