divendres, 28 de juliol del 2023

1.500: ELS NÚMEROS PROLÍFICS

Un joc tan entretingut com inútil en el fons és, aprofitant l'efemèride de les 1.500 entrades al blog, veure si hi ha algun dia en concret que per qüestions de l'atzar i la casualitat, faci que tingui més o menys entrades.. Com que ja havia fet el recompte per a gaudi propi, l'únic que calia fer era fer anar la calculadora, així que, ja posats, m'ho he mirat.

Dia a dia, des dels dies 1 de cada mes fins els 30 i 31, anava sumant, i al principi, veia que hi havia molta constància: 53, 55, 54, 53, 57, 48, fins els també 53 dels dies 7. Estava al·lucinant de tanta uniformitat. Serà possible? Però no, a partir dels 8, els números baixen força, mantenint-se en els 40, i fins i tot alguns 30's. No és fins els 22 que tornen els 50's, repetint-se fins a tres vegades més. Però en cap cas són aquests els rècords.

Els dies 29 són els líders, amb 61 entrades, seguits de ben a prop dels dies 28, amb 60. Estem parlant gairebé gairebé del doble dels dies que han tingut menys entrades. Concretament, els dies 13 (caram) tenen només 32 entrades (ja deia, gairebé la meitat). Acompanyen la banda de sota de la classificació els dies 9 i 11 amb 37. és a dir, els tres dies amb menys entrades estan més o menys en una franja molt curta de cinc dies. No tinc clar el motiu, però és curiós com perquè sigui una casualitat, no? El què no faré és perdre temps intentant esbrinar allò inesbrinable. Cal dir que encara hi ha un quart dia que no arriba a les 40 entrades: els dies 31, que s'han quedat amb 39. Però clar, cal tenir en compte que de dies 31, hi ha la meitat de tots els altres, així que si féssim regla de 3, estaria en el top de dalt i no pas el de baix.

Penso que tantes entrades en els dies finals de mes té molt a veure amb les vacances de nadal. Així com que la gran majoria de dies amb més de 50 entrades, com deia al principi de l'entrada, estan entre l'1 i el 7. Hi veig la mà també del gener, així com del juliol, que és quan recupero la rutina vacacional i tinc més temps per dedicar-m'hi. 

Dir finalment que la mitjana (tenint en compte que no hi ha dies 31 cada mes, i fins i tot 30 i29 dels mesos de febrer), és de 48 entrades. Quinze dies els superen i 16 queden per sota (comptant com deia els dies 31, que com són les mitjanes, estan al mig).

Amb aquest curiós recompte i resum tanco les estadístiques de l'entrada 1.500, i com deia justament el dia que hi vaig arribar, ara posem el punt de mira als 20 anys de blog i a l'entrada 2.000.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada