dilluns, 24 de juliol del 2023

1.500: VISTA GENERAL

La revisió del blog en la celebració de l'entrada 1.500 ens porta a recordar una mica la que vaig dur a terme als 10anys de Carlingues, on parlava dels mesos que tenien més entrades. D'això en farà sis anys i nou mesos, va ser l'octubre de 2016, però en aquell moment, duia un total de 622 entrades, així que en aquests últims anys, en què hi ha hagut molta més publicació, potser han canviat les estadístiques. Afegirem però, més dades, que és ni més ni menys els dies més prolífics i els menys. Però això serà en una entrada posterior.

Anem pels mesos. Recordo el rànquing de l'octubre de 2016: Juliol (82) - agost (80) - setembre (70) - octubre (61). A continuació: gener (56) - febrer (49). I per últim: juny (39) - novembre (39) - desembre (39) - març (37) - abril (36) - maig (34).

Ara tindríem el següent (no feu la suma, perquè no arriba a 1.500, però ja m'he cansat de revisar una altra vegada): 

Juliol (209) - agost (163) - desembre (149) - gener (146)

Setembre (117) - octubre ( 115) - abril (114) - maig (104) - març (101)

Juny (97) - febrer (94) - novembre (84)

Per tant, podem dir algunes cosetes: que juliol i agost continuen encapçalant aquest rànquing de manera clara (autoritària per part del juliol podríem dir), fet que no ens ha de sorprendre gens, coincidint com coincideix amb l'època més tranquil·la de l'any, altrament anomenada "vacances". Cal destacar però que el mes de juliol ha tingut dues aturades al llarg d'aquests anys (tots els mesos n'han tingut mínim una). En aquest palmarès trobem també el desembre (que també ha tingut dues aturades) i el gener (aquest ja hi era). També són dos mesos lògics, per una banda perquè també hi ha un període de tres setmanes de vacances, i per l'altra, perquè des de fa un temps, el desembre té més entrades perquè es fan diversos resums de l'any, i el gener perquè ara es fan mirades enrere amb les entrades de "Fa 40 anys...", etc.

En el segon grup hi tenim setembre i octubre (que abans estaven més amunt) i els mesos primaverals (març-abril-maig), que justament en l'anterior estadística eren els tres últims. Bona remuntada, però que podria haver estat més important perquè en el cas del març i el maig, han estat tres anys sense entrades aquests dos mesos.

I qui tanca ara el rànquing de mesos? Juny, febrer i novembre. Juny i novembre ja estaven per allà en l'anterior recompte, i s'afegeix el febrer, que després veurem que té quatre dels sis dies de l'any en què no hi ha hagut MAI cap entrada. El cas del juny és curiós, perquè està a la cua, però justament és el mes en què hi ha hagut més anys sense ell. Fins a 4, tres més que la gran majoria. Això diu molt de l'estrès del final de curs i altres temes que poden haver passat. I què dir del novembre? No té excusa, és senzillament el fanalet vermell d'aquesta llista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada