dimecres, 19 de juliol del 2023

NO APRENEM

ZZZZZZZZZZ... Quin avorriment de reaccions davant els atacs espanyols i feixistes... A la bonica vila de Borriana, al País Valencià, hi ha guanyat l'ultradreta a les darreres eleccions. Una de les seves primeres decisions no ha estat res per millorar la vida dels vilatans, no pas. Calia anul·lar la subscripció de tots els organismes públics a les revistes en llengua catalana com per exemple, el Cavall Fort.
I mentre ells gaudeixen aniquilant la nostra llengua, aquí, com sempre, posant-nos les mans al cap en veure tant odi i incultura juntes en uns mateixos cervells. Després de les típiques queixes, les entitats sobiranistes, culturals, etc de Catalunya han fet una crida per combatre aquest fet.
I quina ha estat la crida? Eliminar les revistes espanyoles de les nostres ciutats, quioscs i biblioteques? Començar una lluita contra l'espanyolització de la cultura a casa nostra? NO, i tant que no! Ens demanen: "Catalans, catalanes, subscriviu-vos a aquestes revistes atacades!"
És a dir, enlloc d'enfrontar-se, enlloc de lluitar amb ungles i dents, no... la solució és que els catalans paguem encara més. Com si no paguéssim prou als espanyols, ara resulta que la solució és pagar de la nostra butxaca. Ep, a veure, que evidentment que seria genial que tot el país estigués subscrit a aquestes revistes. Jo mateix ho he estat a algunes d'elles alguna vegada. Però hi ha moments en què les circumstàncies ho fan deixar, esperant altres dies millors. Però això no toca. És una nova demostració de llirisme. Tornen a fotre'ns una òstia a la llengua, i la resposta és no passa res, ja paguem nosaltres. Va home, va! És que sembla que no haguem entès res de res. Cal enfrontament obert. Ells estan immersos en la seva guerra per destruir qualsevol aspiració catalana i nosaltres encara aplaudim i els riem les gràcies, que és el mateix que aquesta reacció d'esquinçar-se les vestidures i continua fent la mateixa rutina diària. I diumenge, que hi ha les eleccions ecspanyoles, serà ja la cirereta del pastís. Tot versionant en Puigdemont, el PSOE et degolla amb anestèsia i el PP sense, però tots dos et degollen. I fa ràbia com els partits com ERC volen vestir els llops de xais.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada