dilluns, 31 de juliol del 2023

REDESCOBRINT CATALUNYA

Per començar a activar del tot el "mode vacances", he gaudit d'un cap de setmana curt en una zona del país que no tinc molt visitada. Es tracta dels voltants de Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès.

D'aquesta comarca en tinc tres records. El més recent, concert de Twocats a Solsona l'estiu del 2021. Anem més enrere per retrobar el Biberó Rock a Can Joval, on hi vam estar dos estius, el 2013 i el 2014. Però el record més antic de tots deu ser de principis dels anys 80. Vam passar un estiu familiar al poble de Sant Llorenç entre Cabrils i la masia de La Llacuna. Hi érem tots. La proximitat amb el poble de La Coma també era decisiva perquè allà hi tenen la segona residència uns familiars. Jo era molt petit, però recordo haver-hi estat, recordo sessions dobles de cine, una mica de la caseta on érem i poca cosa més.

El descobriment d'una casa rural al costat del pantà de la llosa del Cavall i a 10 minuts de Sant Llorenç de Morunys. No serà un cap de setmana amb records inesborrables, però sí ha servit per redescobrir un entorn meravellós. Muntanya, verd, riu, alçada... té de tot, i sense haver d'arribar als Pirineus. La casa rural in vam estar, prou bé, la veritat, molt de poble. La qüestió és que hi havia un grup de meditació fent els seus tallers, i això va provocar algun moment còmic quan vam començar a sentir els seus càntics.

El diumenge va ser quan vam pujar fins a l'estació del Port del Comte. En l'estona de pujar i baixar, ja vaig descobrir indrets fantàstics per fer caminadetes normals o excursions més intrèpides, donant més punts a aquesta zona com a possible destí en unes hipotètiques vacances més llargues. El poble de Sant Llorenç, bé, molt correcte, amb tot el què ha de tenir un poble de muntanya d'aquestes característiques. llàstima que en els temps que corren, el pantà està molt per sota de la seva capacitat real. Esperem que la sequera arribi a la fi algun dia.

Aquest cap de setmana dona el tret de sortida a un estiu diferent dels últims. Sense Nou Càmping, sense Laguna després de molts anys, les circumstàncies ens han fet improvisar força, i ens portarà a un altre indret del país, molt nou per nosaltres. Veurem si la calor ens deixa gaudir-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada