diumenge, 9 de juliol del 2023

BUSCANT LA CAMISA

Qui m'ho hauria de dir que, sent com soc des de fa anys casteller de grans diades, em veuria arrossegat a tornar als assaigs de manera constant, apuntant-me a les actuacions... i alerta, anar als assaigs de dilluns (aquesta setmana n'ha estat el primer) i a més amés, des de les 19h fins al final. Qui m'ho hauria que després de tants anys, el MEC començaria a demanar de participar de la colla.

Així que des de Setmana Santa, hem anat tornant als assaigs al local, i a totes les actuacions possibles, sempre que la bogeria del final de curs ho ha permès. Els assaigs no els he comptat, les actuacions sí, perquè és més fàcil: Independència, Berga, Mataró i Vic (i dues més pel MEC). Altres anys, a aquestes alçades havia anat a l'Aniversari (no sempre). Fins i tot la primera aparició podia arribar a ser directament Festa major. Però com són les coses, aquest any ha tocat buscar la camisa i la faixa i fer-la servir més sovint que mai. He de reconèixer que al principi feia una mica de mandra, però que a poc a poc, vaig tronant a sentir aquell cuquet que té la llita de cada castell, l'observació i nervis de les proves que ens han de dur a fer els millors castells, etc. I com qui no vol la cosa, en algunes proves ja he estat de nou al primer cordó, i fins i tot he tornat a fer d'agulla! Quins temps aquells, que potser estan més a prop de tornar que mai.

I dels castells que tenim en cartera què es pot dir? És evident que no estem en la nostra millor època. Canvis constants en el tronc dels castells punta provoquen que la tècnica hagi d'estar sempre fent canvis i provant gent en posicions clau. I de vegades surt, i de vegades no. Fins que arriba el dia que trobes la peça i tot encaixa. Estem en aquest punt. Hem anat fent gamma de 7 bàsica i alta (sense el 7 de 7), i ja hem fet uns quants 4 de 8. Però falta tornar a tenir tant el dos de set com el 3 de 8. Sí, estem aquí, com fa tants anys. Pensava en el 2005, però amb el 4 enlloc de la torre. Evidentment, espero que per Festa major puguem dur a plaça la clàssica de 8, i repetir-la en totes les actuacions que quedaran fins al final de temporada, tot esperant de pujar un pis el dos. El temps dirà. Ara toca vacances castelleres abans de la Festa Major, que sembla que aquesta ny serà contundent per part nostra. Ai mare de déu senyor...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada