dimecres, 26 de juliol del 2023

1.500: ELS DIES PROLÍFICS

Després de repassar a Vista general com teníem les entrades al blog al llarg dels mesos, m'he dedicat aquests dies a desgranar mes per mes per veure els dies que tenien (pe casualitat, això no es prepara) més entrades publicades i quins menys. I han sortit coses curioses. Comencem pels dies nuls.

L'any té 365 dies, i els de traspàs en tenen 366 dies. És possible que al llarg d'aquestes 1500 entrades, al llarg d'aquests gairebé disset anys, tots els dies de l'any hagin vist publicada alguna entrada? Doncs no. Resulta que dels 365 (6) dies, hi ha entrades en 360!!!! Gairebé cada dia de l'any ha vist alguna publicació, excepte sis dies! Com ja comentava a l'entada de Vista general, d'aquestes sis, quatre corresponen al mateix mes: febrer. I això sí que és molt curiós, és que ni fet expressament! A part del 29 de febrer (previsible), ni el 4, el 8 i el 9 d'aquest segon mes de l'any, han vist cap entrada publicada. Ara que ho he mirat, és evident que si me'n recordo, intentaré fer el "pleno". I ja cal que m'hi esmeri, perquè si no faig el 29 de febrer proper, m'hauré d'esperar al 2028! Hi ha hagut quatre anys de traspàs, no puc fallar el proper! Els altres dos dies "buits" són l'11 d'octubre i el 17 de novembre. No hi ha motius. És la casualitat.

Com també serien casualitat els dies de l'any que han tingut més entrades. O potser alguns sí. El rècord són deu entrades un mateix dia. I això ha passat cinc vegades: 4 de gener, 24 de juliol, 25 de juliol, 31 d'agost i l'1 de setembre. El 4 de gener, amb les "visites" als anys enrere... o el 31 d'agost i l'1 de setembre fins i tot, per la connotació que té. I després tenim els dos dies de juliol, que pertanyen al mes amb més entrades de tots. Però és igual, sigui com sigui, és tot un rècord. tenint en compte els mesos que no hi havia blog, de 4's de gener s'han fet deu i en falten cinc, mentre que dels altres, se n'han fet deu i en falten quatre.

Amb aquests números, podríem destacar també els dies que han tingut 9 entrades són justament nou dies més (quatre del juliol, dos del desembre, un de l'agost, un del setembre i un del gener). Però no ve al cas.

Deixeu-me posar quatre exemples dels 4 dies més prolífics, fent una ressenya del primer i l'últim:

4 de gener de 2013: ARRIBAR FINS EL FINAL, sobre Catalunya i la incoherència catalana de tenir com a capità de la selecció a un declarat fatxa com el Sergio González.

4 de gener de 2023: FA 30 ANYS... 1993, queda clar una de les revisions antigues.

24 de juliol de 2008: EMBOLICA QUE FA FORT, sobre la maleïda burrocràcia que hi havia i encara hi ha entre els departament de la Generalitat, quan volia exposar les queixes sobre Rosa dels Vents.

24 de juliol de 2022: NOMÉS QUEDEN QUATRE, parlant de les semifinals de l'Eurocopa femenina de l'any passat, ara que este en ple mundial. Per cert, si som puritans, l'últim 24 de juliol és d'aquest any, però es tracta ja de l'entrada 1.502, i per tant, no entra en aquest rànquing, però bo és saber que tant aquest dia com el 25, ja tindrien 11 entrades i no deu com estem comentant.

25 de juliol de 2007, MENORCA (2), on parlava de les que serien les meves últimes colònies d'estiu a Menorca (les primeres amb Món Jove). Segurament aquesta entrada és de totes les exposades aquí la més antiga. Es tracta de la número 20 d'aquestes 1500!

25 de juliol de 2022: PENÚLTIM 24, parlant de la penúltima temporada d'aquesta mítica sèrie.

1 de setembre de 2008: ITÀLIA 2 (ROMA), on parlo de les aventures i aspectes més importants d'aquest viatge estiuenc a la península de la bota, on vam visitar primer Venècia i després la capital.

1 de setembre de 2021: DUES TERCERES TEMPORADES, parlant de les sèries que veia en aquell moment, 911 i 24, les dues amb títols numèrics. Que curiós que coincideixi la sèrie d'en Jack Bauer dues vegades en aquest recull.

31 d'agost de 2009: TOCA CALLAR, quan comento el primer 3 de 9 amb folre i agulla descarregat de la història pels Casteller de Vilafranca, l'endemà d'un Sant Fèlix més galdós.

31 d'agost de 2022: A GALERES, quan despotrico de la decisió de començar les classes abans d'hora, gràcies ERC perles vostres decisions de merda.

Així, una mica de tot (lleure, Catalunya, viatges, educació, televisió, escola, quotidià, castells, futbol...) Només falten clàssics com cinema, Barça i llibres. Com deia la casualitat mana en aquest blog!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada