diumenge, 30 de juliol del 2023

ELECCIONS

A Ecspanya es van celebrar eleccions per escollir el president del seu govern pels propers quatre anys. Quan van tenir lloc les municipals, es va observar com la dreta i la ultradreta avançaven i anaven recuperant terreny als del centredreta del PSOE. I el senyor P. Sánchez va adonar-se i va convocar eleccions sis mesos abans de quan tocava per intentar compensar aquesta pujada abans que fos massa tard.

I la jugada gairebé li ha sortit bé del tot. Resulta que mentre tothom vaticinava la victòria dels feixistes de dreta, el què ha passat és que sí, el PP ha pujat, però no tant com es preveia, de manera que com que els encara més feixistes de VOX han perdut suport, no tenen suficient per plantejar-se governar. Però per l'altra banda, encara que els feixistes del PSOE han aguantat bé, tampoc tenen suficient per poder governar. 

Entren en joc les aliances i els pactes, i aquí sí que hi ha una cosa molt diferent de fa quatre anys. Aquell cop, entre suports i abstencions gratuïtes (com per exemple del "Eixamplem la base dels collons" o altrament anomenats ERC), va aconseguir governar. Però ara no en té prou amb això. Ho aconseguiria si... Junts i en Puigdemont li permetessin. 

Jajajajajajaja... als ecspanyols els explota el cap! Ara resulta que la governabilitat del seu p*** país depèn del president Puigdemont. És que és boníssim! Ells ja han estat dient del dret i del revés que no pensen votar a favor d'un president ecspanyol. Però clar, això ho deien quan es pensaven que no es donaria aquesta situació. Llavors què pot passar?

Opció 1: Junts els diu que s'hi posin fulles. Això vol dir repetir eleccions, amb tots els dubtes que pot portar això.

Opció 2: Junts fa com ERC i es ven a canvi d'engrunes invisibles.

Opció 3: Junts els diu que us donem suport si davant jutges internacionals accepteu un referèndum vinculant d'independència. El PSOE diria que no i ens porta a l'opció 1 (que a la vegada, faria que Junts pugés en vots, pels indepes que no han anat a votar i alguns d'ERC que diguin "així sí"). Però us imagineu que diuen que sí? Impossible, oi? Però tard o d'hora ha de passar alguna cosa, no? Somiar és gratis.

Opció 4: El PP pacta amb el PSOE per tal de no dependre dels catalans. No sé què em diu que serà aquesta opció, perquè qualsevol de les altres tres és l'enfonsament de Sánchez davant del què considerarien una traïció a Ecspanya.

Això promet, no? Per altra banda, la CUP i el PDCAT, els dos extrems han desaparegut. I Podemos (Sumar, o com es digui), fan de comparsa. El més gratificant ha estat veure com la ultradreta ha baixat. Encara hi ha esperança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada